Muzikanten C.M.V. Oranje succesvol op solistenconcours

IJLST – Een mallet-trio van C.M.V. Oranje Bolsward is op zaterdag 10 februari met 90 punten kampioen geworden in de categorie ‘ensembles’ op het gemeentelijke solistenconcours van Femuza.

Foto: Jeroen van der Kallen

Het trio, bestaande uit Marijke Djurrema, Corrie Jansen en Jeffry Frikken, speelde het muziekwerk ‘The Three Buccaneers’, gecomponeerd door Brian Slawson. De componist heeft zich voor dit werk laten inspireren door de Caraïbische Eilanden, waar de marimba een van de meest populaire muziekinstrumenten is. Aldaar is het gebruikelijk dat meerdere slagwerkers samen op dezelfde marimba spelen. De componist heeft dit element in zijn muziekwerk ‘The Three Buccaneers’ verwerkt. De jury waardeerde de uitvoering van het muziekwerk door het mallet-trio met maar liefst 90 punten (op maximaal 100), goed voor een eerste prijs met lof en de kampioenstitel in de categorie ‘ensembles’. De jury, bestaande uit Ido Gerard Kempenaar en Andries de Haan, complimenteerde het trio voor hun zeer muzikale uitvoering.

Naast het trio deden ook twee jeugdleden van C.M.V. Oranje mee aan het solistenconcours: slagwerker Leon Moelker en bugelist Stefan Yska. Met de uitvoering van het slagwerkstuk ‘Mix for Leon’ scoorde Leon 87 punten. Bijzonder is dat het muziekwerk in 2012 speciaal voor Leon gecomponeerd is door zijn opa Gerard van de Kolk. Stefan behaalde met de etude ‘Punchinello’ die hij aan de jury presenteerde 80 punten. Beide optredens waren goed voor een eerste prijs.

Aan het solistenconcours deden in totaal meer dan veertig muzikanten mee, die in verschillende leeftijdscategorieën tegen elkaar streden om de eerste plaats. Het concours werd georganiseerd door de Federatie voor Muziek en Zang (Femuza) en werd gehouden in de Stadslaankerk te IJlst.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.