Muzikaal midwinterconcert C.M.V. Oranje

BOLSWARD – Op zaterdag 20 januari organiseerden het slagwerkensemble en de majorettes van christelijke muziekvereniging Oranje een midwinterconcert in een goed gevulde sporthal De Middelzee. De beide geledingen van Oranje presenteerden een gevarieerd programma aan het publiek.

Door: Jeffry Frikken

Het slagwerkensemble opende het concert onder leiding van dirigent Roel Jan Jongsma met het muziekwerk Colours for Percussion, geschreven door lid Martijn Oostra. Geheel in contrast vervolgde het ensemble met een muziekwerk van een van de bekendste klassieke componisten: Johan Sebastian Bach. Het muziekwerk Jesu, Joy of Man’s Desiring komt uit een van zijn vele cantates. Het origineel is geschreven voor de zondag vóór Kerst in 1794. Het kerkbestuur vond het muziekwerk echter niet passen bij de tijd van jaar en verbood daarom de uitvoering. De solopartij van dit koraalachtige werk werd vertolkt door Jeffry Frikken.

Het laatste muziekwerk van het slagwerkensemble voor de pauze was Root Beer Rag. Het werk is bekend van het album Streetlife Serenade uit 1974 van Billy Joel. Met deze vlotte ragtime werd een aantal leden vorig jaar juni Nederlands Kampioen op het nationale solistenconcours. Op het Nederlands Kampioenschap behaalde het ensemble maar liefst 88 punten (op maximaal 100).

De majorettes lieten tijdens het midwinterconcert shows zien die ze afgelopen seizoen aan de jury hebben gepresenteerd tijdens meerdere concoursen. Een bijzondere majoretteshow tijdens deze avond was een show die speciaal uitgevoerd werd voor majorette-instructrice Rianna Haitsma-Van der Goot. Zij nam na 23 jaar verbonden te zijn geweest aan muziekvereniging Oranje Bolsward afscheid van vereniging. Rianna is vroeger begonnen als majorette en werd in 2012 instructrice van de majorettes. We bedanken Rianna voor al haar inzet en de prachtige successen die ze heeft meegemaakt met de majorettes!

De jeugd van het slagwerkensemble bracht als eerste na de pauze hun muziekwerken ten gehore. Ze speelden onder andere bekende muziek van Kensington en het iets minder recente Oye Como Va van de Amerikaanse band Santana.

Drie leden van het A-slagwerkensemble namen het over en speelden het muziekwerk The Three Buccaneers. Op de Caraïbische eilanden hebben muzikanten en dan in het bijzonder slagwerkers de gewoonte om met meerdere spelers achter één marimba te spelen. Dat is precies wat componist Brian Slawson als opdracht meegeeft aan de spelers van dit muziekwerk. Het vlotte werk werd uitgevoerd door Marijke Djurrema, Corrie Jansen en Jeffry Frikken, die dit over een aantal weken ook aan de jury zullen presenteren tijdens het gemeentelijke solistenconcours in IJlst.

Het slagwerkensemble vervolgde met het rustige koraal Nativity Carol, waarna een populaire medley werd gespeeld bestaande uit This Is What It Feels Like van Armin van Buuren en Wake Me up van Avicii. De hoofdrol in deze medley werd vertolkt door zangeres Yvonne de Boer. Het midwinterconcert sloten de majorettes en het slagwerkensemble af het opgewekte Calabassa.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.