Muziektheater in het Marne Theater

Bolsward – Hein van der Heijden speelt de hoofdrol in de nieuwe muziektheatervoorstelling Ghost Track.

Een verhaal over een eigenzinnige muzikant die na twintig jaar de draad weer oppakt.De regie is in handen van Dick Hauser. Ellen ten Damme speelt een speciale rol als ‘ghostappearance’.

 

Hoofdrolspeler Hein van der Heijden won in 2012 de Louis d’Or voor beste mannelijke dragende rol. In 2013 was hij opnieuw genomineerd. In Ghost Track kruipt van der Heijden in de rol van Harry Been, een onberekenbare muzieklegende die na twintig jaar weer een album opneemt. Samen met Henk Zwart laat hij zien hoe een grillige, onzekere man aan een wederopstanding werkt. In de beslotenheid van een studio probeert Harry met zijn band The Windows de tijden van begin jaren tachtig te doen herleven. In die periode kende Harry & The Windows een kort maar hevig succes.

Een speciale rol is weggelegd voor Ellen ten Damme. Zij speelt in haar ‘audio ghost appearance’ een zangeres en oud-geliefde van Harry. Misschien wel de reden waarom de band uit elkaar ging. De voorstelling werkt toe naar een ultiem duet tussen de twee.

De voorstelling is een productie van Blau Hynder, een stichting voor muziektheater van muzikant Anne Zwaga. Regisseur Dick Hauser kennen we van onder andere Orkater. De tekst is van Jan Veldman. Met Ghost Track begint Blau Hynder aan de grootste productie tot nu toe. De voorstelling is te zien in het Marne Theater op donderdag 13 maart, 20.00 uur. Kaarten reserveren bij het Gysbert Japicxhûs, tel. 0515 573990. Meer info op www.ghosttrack.nl

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.