Musicalster en oud-Sneker Maaike Schuurmans geeft workshop aan MUZT-leerlingen

Maaike Schuurmans geeft op zaterdag 25 november bij Kunstencentrum Atrium in Sneek een workshop aan de vierdejaars leerlingen van MUZT Musicalopleiding.

De musicalster komt op vrijdag 24 november eerst kijken bij de lessen in het kunstencentrum. Tijdens haar workshop worden de talenten getraind in Complete Vocal Technique, een speciale zangtechniek die veel gebruikt wordt door muziektheaterprofessionals.

De 49-jarige Schuurmans, die grote bekendheid geniet in Duitsland en Oostenrijk, werd geboren in Sneek en volgde balletlessen bij de toenmalige muziek- en dansschool in Sneek. Tegenwoordig  woont ze in Wenen. Schuurmans schitterende in Nederland in producties als Singin in the Rain, Joe de musical, Peter Pan, Sinatra – That’s Live, Anyone Who Had A Heart (met nummers van Burt Bacharach) en Ciske de Rat. Ze trad ook op met De Kast en speelde in de film De Gouden Swipe.

Schuurmans zette haar carrière voort in het buitenland met voorstellingen in Duitsland, België, Oostenrijk en Groot-Brittannië. Zo stond ze in het Weense Ronacher, het Operettenhaus van Hamburg en het Apollo Theatre in Stuttgart. Haar omvangrijke curriculum vitae bevat rollen in onder meer Mozart!, Cats, Jekyll and Hyde (waarvoor ze in 2008 de Hersfeld Preis ontving), West Side Story en Mary Poppins.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Related posts

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.