Musical Ruth, van graf tot wieg, in Gasthuiskerk

Bolsward- Op 5, 6 en 7 maart zal een groep van zo’n 70 vrijwilligers de musical Ruth spelen in de Gasthuiskerk.

De groep begon half januari met de repetities maar ook met alle andere zaken rondom de musical. De groep vrijwilligers zijn bezig met de website te bouwen, kostuums naaien, decors bouwen en schilderen, het toneel uitbreiden met 90 m2 en straks uiteraard ook het sminken schminken. “Plezier, inzet, saamhorigheid en kameraadschap vieren hoogtij”: Aldus Sicco Veenstra één van de grote groep vrijwilligers.

Hij vervolgt:”Lief en leed wordt gedeeld. Kortom met een steeds maar groeiende groep mensen, een enorme klus klaren voor de mensen die hier van houden”. De groep oefent iedere donderdagavond en zijn vanaf nu ook elke zaterdag van 09 – 14.00 uur druk bezig.

Veenstra:”De inzet is echt enorm. Ik denk dat we uiteindelijk op meer dan 100 vrijwilligers komen die een bijdrage leveren”.

De deelnemers komen niet alleen uit Bolsward maar ook uit Blauwhuis, Lollum, Nijland, Burgwerd en Tersoal.

Het is de derde keer dat Musical Bolsward een soortgelijke musical ten uitvoer brengt.In 2004 ging het over Jacob en in 2006 over Mozes. Dit keer staat het leven van Ruth centraal.

Het verhaal neemt de bezoeker mee naar een tijd van crisis. Diepe crisis zelfs, want er is hongersnood in Betlehem. Het verhaal van Naomi en Ruth is niet alleen een verhaal van crisis en verdriet, maar vooral ook een verhaal vol hoop. Geen crisis zo diep dat er geen hoop meer zou zijn, lijkt het te willen zeggen. Uiteindelijk is dit een verhaal van graf tot wieg, en niet andersom. De crisis gaat voorbij. Dat is mooi, maar het gaat niet zomaar…

“Alle inwoners, maar in het bijzonder de leden van de zusterkerken willen we graag verwelkomen tijdens een van de uitvoeringen. Een leuke bijkomstigheid is natuurlijk dat de Gasthuiskerk de hele week in het teken staat van de musical. Vanaf 23 februari wordt er een week lang gebouwd aan de uitbreiding van het podium en het decor. “De beide generale repetities zijn op dinsdag 3 en woensdag 4 maart en dan gjit it oan”: Aldus Veenstra.

De kaartverkoop start op woensdag 18 februari as. De verkooppunten zijn de Gasthuiskerk, het convent van de Martinikerk, Botermans Schoenen aan de Jongemastraat, Sikma’s warenhuis aan de Jongemastrat en de Restantshop aan de Dijkstraat.

Video

Website Musical Bolsward

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.