Musical Popkoor Rainbow maakt een doorstart


Musical Rainbow Popkoor begon als gelegenheidskoor in april 2015. Onder leiding van dirigent Erwin de Ruijter begonnen de repetities voor de Heamieldagen.

Voll enthousiasme en plezier werd gezongen in de verzorgingshuizen, optocht en op het straatfestival BOLStjurrich te Bolsward. Na dit project wilde een groot aantal leden doorgaan met het koor. Nu niet als projectkoor, maar als volwaardig koor. Dit jaar is het koor zelfstandig gegaan. Er is een bestuur gevormd, muziekcommissie, activiteitencommissie en werd een nieuwe dirigent gezocht.

Begin september hebben de proefdirecties plaatsgevonden met nieuwe dirigente Froukje de Wit uit Bolsward. Zij is een musicus pur sang. Heeft een ruime ervaring als dirigente in het verleden en heden. Zij is o.a. de nieuwe dirigente van het Opera/operettekoor Rigolaux te Sint Nicolaasga. Froukje heeft ook veel affiniteit met  musical en pop muziek. Met groot plezier dirigeert ze nu het koor Rainbow. De muzikale samenwerking met de vaste begeleider/pianist Eise Hille Ris Lambers is erg prettig en motiverend. Misschien komt het wel door de chemie tussen moeder Froukje en zoon Eise.

Het koor heeft als doel om met veel plezier en toewijding een swingend vierstemmig repertoire neer te zetten. Dit doen ze met een gezellige groep mensen uit Bolsward en omstreken. Rainbow is een koor met zowel ervaren als onervaren zangers en zangeressen. Dit maakt dat Rainbow laagdrempelig en toegankelijk is met een lage contributie. In de project tijd van het koor konden wij gebruik maken van meerdere mannenstemmen. Zo het koor graag verder. Dus mannen meld u aan!

De repetitie avonden zijn gezellig en gemoedelijk, waarbij tijdens de repetities ook ruimte is voor een grapje en serieuze zaken. Het doel is om ongeveer 2 keer per jaar een optreden te verzorgen.

Inmiddels is het koor bezig met het instuderen van het bestaande en nieuwe repertoire. Het koor bestaat nu uit ongeveer 15 enthousiaste leden van jong tot oud. Vindt u het ook leuk en uitdagend om gezellig mee te komen zingen?

U bent van harte welkom om gratis twee repetities bij te wonen. Hoe groter de groep, hoe voller het geluid! Voor meer informatie kun je mailen naar bestuursondersteuner@gmail.com of ga eens kijken op Facebookpagina Musical Popkoor Rainbow

Repetities zijn wekelijks op woensdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in de kleine gymzaal van de St. Maartenschool, Plein 1455, ingang via het schoolplein.

 

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.