Musical De Schippers van De Kameleon komt naar Friesland

SNEEK – Na vier succesvolle films en ruim 70 boeken waagt de onbevreesde en kloekmoedige tweeling Hielke en Sietse Klinkhamer zich met hun kolossaal-snelle boot De Kameleon op de houten planken van de Nederlandse theaters. De Schippers van De Kameleon is vanaf 18 oktober te zien in diverse theaters in Friesland.

Het verhaal

Er gebeuren vreemde dingen in het dorp Lenten sinds de komst van de mysterieuze dirigent Antonius Demesmaeker. Wat moet deze vent met z’n stadse fratsen van de boeren slimme dorpelingen? En waarom hangt die raadselachtige waarzegster rond in de contreien rondom het dorp? Er valt veel te ontrafelen voor de broers die daarbij veel hulp maar ook tegenwerking ondervinden van agent Zwart en boerenknecht Gerben.

Cast

Alfred van den Heuvel – Antonius Demesmaeker
David van den Tempel – Agent Zwart
Calvin Kromheer – Gerben
Sofia Ferri – Waarzegster
Joris Braster – Sietse/Hielke
Sterre Schaasberg – Sara

Creatives

Een musical, geschreven door Dick van den Heuvel die eerder ook het scenario leverde van een aantal Kameleon-films. Met muziek van Fons Merkies en Jeroen Sleyfer. Geregisseerd door Robin van den Heuvel en geproduceerd door Gerda van Roshum voor Homemade Productions.

“Het oude van al die boeken en het nieuwe van deze musical gaan het perfecte huwelijk aan,” zegt acteur Alfred van den Heuvel. “Dat zie je terug in de cast waar jonge mensen de motor zijn van alles wat zich op het toneel afspeelt. En ik mag daar heerlijk in mee huppelen. Ik weet zeker dat ons plezier zal afstralen op het publiek, jong en oud. Dit is een feestje voor de hele schouwburg en iedereen die zich daar in bevindt.”

Voor meer informatie, speellijst en kaartverkoop zie: www.kameleonmusical.nl

Foto (C): Annemieke van der Togt

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.