Mountainbikers fietsen hun Elfstedentocht

In drie dagen langs de elf steden, maar dan niet langs de gebaande paden.

Want weilanden, dijken vol met schapen, kleine schelpenpaadjes en onverwachte steegjes is wat de deelnemers aan deze Elfstedentocht allemaal staat te wachten. Vandaag stond de laatste etappe op het programma, Molkwerum- Dokkum. En op deze route lag Bolsward. Nog een bijzonder aspect, de deelnemers moeten de route volgen via een GPS apparaat.

In Bolsward gaan de deelnemers, nadat ze hun stempel hebben gekregen, op de GPS o.a. over het Hoog Bolwerk en de Sint Jansstraat en op de Grote Dijlakker wacht daar ineens de Drie Posten Steeg.

Een afslag die in eerste instantie door veel deelnemers wordt gemist maar uiteindelijk via de GPS toch gevonden wordt. Via het Laag Bolwerk gaan de Deelnemers via de Harlingerstraat weer verder naar de volgende stad om uiteindelijk in Dokkum aan te komen, de deelnemers hebben er dan ruim 360 km op zitten.

Foto album Voor alle foto’s©TonVisser

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.