Mountainbike Elfstedentocht dwars door Drie Postensteeg

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEen steeg van anderhalve meter breed lag zondagmorgen op de route van de mountainbike Elfstedentocht en dus voor de bijna 100 teams en bijna 200 deelnemers.

De deelnemers aan deze wedstrijd kwamen vanaf Gaasterland en hadden daarbij o.a. over de dijk langs het IJsselmeer  en dwars door landerijen. In Bolsward stond o.a. het Hoog Bolwerk en de Drie Postensteeg op het programma. De deelnemers rijden in teams van twee personen en volgen de route via een GPS systeem waardoor de organisatie geen moeite hoeft te doen om pijlen uit te zetten. De stempelpost was bij het kantoor van de Stichting de Friese Elfsteden Rijwieltocht Fietselfstedentocht Bolsward. Hier stonden enkele bestuursleden klaar met vrijwilligers om de deelnemers te voorzien van fruit, koek en water.

De groepen mountainbikers gaven bij de wandelaars in de smalle steeg soms wel de nodige fronzen in het gezicht maar alles verliep verder prima. Vanuit Bolsward fietsten de deelnemers via Marnezijl richting Exmorra maar ook hier moesten ze via Lonje het land in naar Longerhouw. De finish ligt vandaag in Dokkum, de stad waar ze vrijdag zijn vertrokken. In totaal hebben ze dan ruim 400 kilometer afgelegd.

Foto album

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.