Morenkop stadhuis verdwijnt

De Morenkop in de gevel van het stadhuis van Bolsward zal niet langer zichtbaar zijn na de restauratie die in 2018 zal gaan plaatsvinden.

Onlangs vond de presentatie van deze  plannen plaats en hierbij liet de architect uit Dokkum zien hoe het stadhuis er uit komt te zien na de nieuwbouw en restauratie. Zo zal er onder andere  een archiefcentrum gebouwd gaan worden op de Wipstraat en zal in de Kerkstraat ook gebouwd gaan worden om de bibliotheek de ruimte te geven.

Wat toen nog niet aan de orde was, werd later duidelijk want de Morenkop is een doorn in het oog van comité Stop zwarte Piet. Zij hebben bezwaar aangetekend en willen dat de kop of wit wordt gemaakt of helemaal gaat verdwijnen.

De gemeente wacht het bezwaar op de restauratieplannen af en ziet de gang naar de rechtbank vol vertrouwen tegemoet.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.