Mooie start voor Tsjillen te water (foto album)

Ondanks dat er net niet tien deelnemers waren tijdens Tsjillen te water, toch is de organisatie tevreden over het verloop van deze eerste editie.

Tsjillen te water was een wedstrijd met zelfgebouwde vaartuigen waarin minstens één fietswiel moest zijn verwerkt. Het vaartuig werd verder aangedreven door spierkracht, dus niet met een (electro)motor Voor de rest mochten de deelnemers er hun fantasie, creativiteit en technisch inzicht op uitleven.

En dat werd gedaan, van ijsbergen tot aan echte waterfietsen kwamen aan de startstreep. Helaas hadden ook een aantal teams pech en moest in plaats van fietskracht, armkracht gebruikt worden. Dit omdat de aandrijfketting gebroken was. Een deelnemer sprong hierdoor overboord en trok de boot al zwemmend door het water. In de tweede ronde kreeg hij zelfs hulp van iemand vanuit het publiek die in het water sprong en meehielp.
Foto album

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.