Mooi welkom in Bolsward voor theatermaker Tjerk Ridder en zijn ezel Lodewijk

Een grote groep paarden verwelkomde vrijdagavond theatermaker en muzikant Tjerk Ridder  en zijn ezel Lodewijk in Bolsward. Samen zijn ze op weg naar Groningen.

Vanaf 1 juli lopen ze  het laatste stukje van het Martinus pad. Van Utrecht via Noord-Holland naar de provincie Friesland als onderdeel van het programma Leeuwarden 2018, Europese Culturele Hoofdstad. Vrijdag was de finishplaats Bolsward.  Hij overnacht in de Fûgelkrite bij Talant. Onderweg doet Tjerk inspiratie op voor de theatervoorstelling Bonne Route! die hij  uiteindelijk zal opvoeren. Onder andere in Sneek zal hij die gaan spelen.

Het centrale thema van de voetreis is delen en verkent Tjerk dit thema in de huidige samenleving. Naast de tijd delen we met zijn allen de aarde, de lucht en nog zoveel meer, ook de vrede. Vandaar dat er op de Afsluitdijk ook een bezoek werd gebracht aan het kazemattenmuseum op Kornwerderzand.

Aan de tocht zit een crowdfundingsactie verbonden.  Onderweg ontmoeten de twee allerlei mensen, projecten en initiatieven met wie ze de helft van deze crowdfunding-campagne delen.

Hier overnachten de twee om vervolgens om vervolgens later dit weekend verder te gaan richting Leeuwarden.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.