Monumentendag en Uitfestival in Woudsend               

In Woudsend wordt  op zaterdag 11 september de Open Monumentendag weer gecombineerd met het Uitfestival SWF. Gespreid  ver het hele dorp zijn er veel activiteiten voor jong en oud die verbonden zijn met routes door en rond het hele dorp.

Monumenten     

Er is een éénrichtings-monumentenroute door de oude kern van het dorp langs alle monumenten (molens, kerken, huizen) met informatie op de gevels. De unieke molens, kerken en de oudheidkamer De Parel zijn open voor bezichtiging. Langs de monumentenroute is kunst en creativiteit te zien van inwoners uit Woudsend.

Muziek en meer

Bij het dorpshuis/MFC De Driuwpôle is een gevarieerd muzikaal programma met It Mienskiporkest, shantykoor De Pôllesjongers, gitarist Mario Kramer met kinderorkest, koor De Reinbôge, formatie Wâldstok, band Dear Mister Fantasy. Verder is en een tentoonstelling over muziekkorpsen en koren van vroeger. Voor de kinderen treedt in het MFC kindertheater ‘InkiPinki’ op.

In het dorp rijdt een kindertreintje, zijn er vaartochtjes/‘Varen met verhalen’ en is er een extra editie van de bekende Boerenmarkt van Woudsend. De vele terrassen van de Woudsender horeca zorgen weer voor de nodige gezelligheid. Er is een programmaboekje beschikbaar met de routekaart. Alle activiteiten zijn vrij toegankelijk. Op alle locaties zijn corona-veiligheidsmaatregelen getroffen. Een deel van het programma is onder voorbehoud van actuele coronaregels.

Aan beide zijden van het dorp is parkeergelegenheid met parkeerverwijzing.

Meer informatie via www.welkominwoudsend.nl en woudsendpromotie@gmail.com

 

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.