Mogelijke sluiting Katholieke kerken Makkum Witmarsum

De Zalige Titus Brandsma parochie staat voor een zware opgave. Dat blijkt uit de Titus, het parochieblad van de geloofgemeenschap.

Daaruit blijkt dat de parochie de kerkgebouwen in Makkum, Witmarsum en Workum niet meer kunnen betalen. Daarom wil men zoeken naar oplossingen om er voor te zorgen dat de locale geloofsgemeenschappen kunnen blijven bestaan. Voor de Heilige Werenfridus in Workum heeft het parochiebestuur het voorstel om het kerkgebouw onder te brengen in een stichting, waarbij de kerk nog wel voor vieringen gebruikt kan blijven worden.

Voor Makkum en Witmarsum wordt gedacht om de huidige gebouwen af te stoten en te gaan zoeken naar een andere locatie om samen te vieren en om elkaar te blijven ontmoeten.

De Sint Franciscuskerk in Bolsward blijft in bezit van het parochiebestuur. Op 23 april zal in de Klameare in Workum een parochieavond worden gehouden die geleid zal worden door Leo Feijen. Pas na deze avond zal het parochiebestuur tot een definitief besluit komen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.