Moederdag

Op de tweede zondag van mei is het Moederdag. Bij velen leeft de wens om moeder op die dag in het zonnetje te zetten en dat om verschillende redenen. Moeder wordt vaak gezien als zorgdragende spil van het gezin. Bovendien zorgt zij meer dan eens voor de ‘lieve vrede’. Zeker een bedankje waard.

Best confronterend als je om wat voor reden dan ook geen moeder of vader bent geworden. Misschien heel bewust maar ook dan kan het wel even steken, zo’n dag. Misschien had je het ouderschap graag gewild, maar kwam het niet. Dan is dit een dag om weg te kruipen. Want dat doet zeer.

Misschien ben je je moeder verloren. Ook dan is het een verdrietige dag. Geen moeder meer om even te bezoeken of een kaartje te sturen.

Ook kan moederdag pijn doen als je door het leven geen contact meer hebt met je kinderen of met je moeder.

Al deze gevoelens heeft Maria, de moeder van Jezus ook gehad. Verrukking en blijdschap, angst voor Zijn toekomst. Diepe rouw om Zijn dood. De moederfiguur bij uitstek uit de bijbel werd een moeder zonder kind. Een enorm groot verdriet. Misschien daarom wel spreekt ze velen van ons, moeder of niet aan. Niet in haar stralenkrans, maar juist in haar pijn en zorgen. Zo herkenbaar.

Kortom, laten we vooral moederdag vieren, maar laten we daarbij zacht zijn voor elkaar. En goed nadenken bij wat we zeggen of doen. Een beetje moeder (of vader) zijn voor elkaar.

 

ds.Marieke Ariesen-Holwerda

Martinikerk

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.