Moderne vloeren met een natuurlijk karakter

Het mooie bankstel, grootmoeders kastje en de hippe lamp zorgen onder andere voor de sfeer in huis, maar vergeet de vloer niet. Een vloer kan de woonkamer een robuuste uitstraling geven of juist een industriële. Geen zin in een geheel nieuwe vloer? Dan kun je kiezen voor een coating over je bestaande vloer.

Een vloercoating wordt vaak aangebracht over bestaande vloeren. Soms is dit nodig omdat de toplaag na jaren intensief gebruik versleten is, maar ook kan het wanneer je je huidige vloer niet meer mooi vindt. Het is een redelijk snel proces waarbij een laag van een millimeter wordt aangebracht. Met deze laag creëer je de mooie uitstraling van een gietvloer. Alle kiertjes worden weggewerkt en je vloer kan weer een stootje hebben. De coating kan zelfs over een houten vloer. Zo heb je geen last meer van kiertjes en naden en de bestaande vloer wordt zo alleen maar sterker. Met een transparante coating behoud je de sfeer van de houten vloer optimaal. Naast een transparante coating zijn ook kleuren mogelijk. Ook kunnen er logo’s of andere patronen in verwerkt worden, wat veel voorkomt bij bedrijven, kantoorpanden en winkels.

Ga voor gemak met een gietvloer

Een echte blikvanger is de gietvloer. Een strakke, moderne vloer die erg veel voordelen kent. Zoals de naam al doet vermoeden wordt de vloer met de hand in verschillende lagen over de ondervloer gegoten. Zo ontstaan er geen naden en kieren waardoor schoonmaken een eenvoudige klus wordt. In de keuken is deze vloer dan ook zeer geschikt. Naast hygiëne, heeft een gietvloer als kenmerk dat deze brandveilig en anti-allergisch is. Een ideale vloer voor kleine kinderen en huisdieren. Ook kan deze vloer gemakkelijk over vloerverwarming gelegd worden. Voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer, is de gietvloer ook geen probleem. Wat dan aan te raden is, is een antislip gietvloer aan te laten leggen om valpartijen te voorkomen als er water op de vloer terecht komt.

De unieke uitstraling van beton

Welke gietvloer steeds vaker in woningen terugkomt is de betonlook vloer. De ruimte krijgt met deze vloer een robuuste uitstraling met een natuurlijk karakter. De naam zegt het al, het is een vloer met het uiterlijk van beton, maar er wordt geen beton in verwerkt. Er wordt een mix van kleuren gebruikt, waardoor er een speels effect wordt gecreëerd. Zo krijgt elke vloer een unieke uitstraling van beton, met de voordelen van een gietvloer. Deze vloer is zeer geschikt om over vloerverwarming te leggen omdat de gietvloer maar een dunne laag is. Hierdoor wordt de warmte snel verspreid door het huis en wordt de ruimte op een energiezuinige manier verwarmd.

Vloeren gemaakt van beton zijn duurzaam, slijtvast en eenvoudig te reinigen. In woningen worden deze veel gelegd, maar ook in bedrijven is de betonvloer een ideale vloer. De vloer creëert in elke ruimte een stijlvolle en unieke uitstraling. Ook deze manier van aanleggen gebeurt naadloos. Beton heeft de industriële kleur grijs, maar ook dit materiaal kan in elke gewenste kleur geleverd worden, passend bij de huisstijl van het bedrijf.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.