Mobiel parkeren in Bolsward

Binnenkort is het mogelijk om mobiel te betalen voor uw parkeerkaartje in Bolsward en Sneek.

Momenteel kan men een parkeerkaartje betalen door contant geld in de parkeerautomaat te stoppen of met behulp van de chipknip. Maar die laatste mogelijkheid verdwijnt per 1 januari 2015.

Daarvoor is mobiel parkeren een goede oplossing, aldus het college van Súdwest-Fryslân.

Invoering van mobiel parkeren is positief voor het bezoek aan onze gemeente, er is meer keuzemogelijkheid voor de gasten en meer gemak voor de parkeerders. Bovendien is het klantvriendelijk voor toeristen. Het voordeel van deze wijze van betalen is dat de parkeerder betaalt voor de werkelijke parkeertijd. Wel is men iets duurder uit omdat er per transactie een kleine bijdrage wordt betaald. 

Parkeerders die op deze manier willen betalen sluiten zich aan bij een provider en krijgen per maand een afrekening van het parkeergeld. Afhankelijk van het abonnement betalen ze een toeslag van 15-25 cent per parkeertransactie of een vast bedrag per maand. De gemeente hoopt dat deze manier van betalen op 21 juli a.s. in gevoerd kan worden

Betalen met contant geld blijft overigens gewoon mogelijk.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.