Mishandeling door uit de hand gelopen burgerarrest

Een inwoner uit Bolsward is in de nacht van dinsdag op woensdag mishandeld nadat hij een jongen aanhield die hij verdacht van baldadigheid en geluidsoverlast.

Eerder die nacht was er melding gemaakt van een groep van drie jongens die onder andere een verkeersbord in het water hadden gegooid. Een aantal buurtbewoners maakten hiervan melding bij de politie en wisten een foto te maken van de jongen die het verkeersbord in het water gooide.

De politie die ter plaatse kwam trof de jongens niet meer aan. Een uur later werd een buurtbewoner wederom wakker door het geluid van glasgerinkel. Toen hij poolshoogte ging nemen, kon hij de jongen die het verkeersbord in het water had gegooid aanhouden op de hoek van de Rijksstraat met de Appelmarkt te Bolsward.

De jongen wist los te komen en samen met zijn vrienden begonnen ze de man te schoppen en te slaan. De jongeren zijn tussen de 15 en 17 jaar en droegen donkere kleding.

Getuigen kunnen zich melden bij de politie op 0900 8844

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.