Mishandeling Bolsward, dader vrijgesproken

LEEUWARDEN/BOLSWARD – Een 22-jarige inwoner van Sneek is vrijdag door de politierechter in Leeuwarden vrijgesproken van een mishandeling tijdens een verjaardagsfeestje in Bolsward. De rechter oordeelde dat de getuigenverklaringen teveel uiteenliepen.

Dat er iemand was mishandeld op 9 januari tijdens een feestje in de Abraham Altstraat, dat stond wel vast. Het feestje werd gegeven door een meisje dat haar zestiende verjaardag vierde. Op een gegeven moment was een jongen in de tuin van de woning door meerdere personen behoorlijk te grazen genomen.

Het slachtoffer had klappen gekregen en hij was geschopt terwijl hij op de grond lag. Rechter Klaas Bunk had de foto’s van de verwondingen in het dossier gezien. ‘Die liegen er niet om’, aldus Bunk. De Sneker kon zich er weinig van herinneren. Hij had volgens eigen zeggen ‘heel wat drankjes’ genuttigd. Hij had wodka en energy drink gehad.

Hij wist nog dat hij op het feestje was geweest, maar dat was het dan ook wel zo’n beetje. Getuigen hadden afwijkend verklaard over degenen die het slachtoffer hadden mishandeld. Een getuige had de dader omschreven als iemand met een Messi-kapsel. Dat kon volgens advocaat Harvey Crozier niet op zijn cliënt slaan.

De politie was nog met iemand die op het feestje was geweest op zoek geweest naar de daders. Die getuige had de Sneker aangewezen terwijl hij met vrienden in de Harlingerstraat liep. De politie zag dat hij verwondingen aan zijn handen had. Voor officier van justitie Johan Stoffels was het bewijs rond: hij eiste een werkstraf van 90 uur. De rechter dacht er anders over. Uit de verschillende bewijsmiddelen kon Bunk niet construeren hoe het er die avond exact aan toe was gegaan. De verdachte werd vrijgesproken.

Renze van der Sluis

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.