Minder verkeer moet zorgen voor aantrekkelijkere binnenstad Sneek

Om de binnenstad van Sneek veiliger en aantrekkelijker te maken, vooral voor voetgangers en fietsers, krijgt gemotoriseerd verkeer beperkingen opgelegd. De beperking is eerst op proef, voor een periode van een jaar. Na de zomer gaat de gemeente met omwonenden, ondernemers en belanghebbenden om tafel om de plannen te bespreken.

In 2020 is in de Sneker binnenstad een onderzoek uitgevoerd om de verkeerstromen inzichtelijk te maken. Daaruit bleek dat er te veel verkeer door het centrum rijdt. Op wegen in de binnenstad zoals de Lemmerweg, Prins Hendrikkade, Singel en de Jousterkade rijden dagelijks ruim 10.000 motorvoertuigen.

Plannen maken met omwonenden

Met diverse partijen is onderzocht hoe de situatie kan worden verbeterd. Om minder verkeer door de binnenstad te laten rijden wil de gemeente op een aantal plekken en op bepaalde tijdstippen doorgaand verkeer beperken. Daarbij blijft de bereikbaarheid wel gegarandeerd.

Na de zomer nodigt de gemeente omwonenden, ondernemers en andere belanghebbenden uit om de plannen en mogelijkheden met elkaar de bespreken. Na deze bijeenkomsten bepaalt de gemeente wanneer gestart wordt met de proef en hoe de effecten kunnen worden gemeten. Na de proefperiode worden de maatregelen geëvalueerd met de diverse partijen en volgt er een definitief verkeersplan.

Bron: gemeente Súdwest-Fryslân 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.