Minder stembureaus bij referendum associatieovereenkomst met Oekraïne

BOLSWARD – Woensdag 6 april kunt u gaan stemmen over het associatieverdrag tussen Oekraïne en de Europese Unie. U mag dan zeggen of u voor of tegen deze wet tot goedkeuring van de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne bent.

In de overeenkomst hebben de Europese Unie en haar lidstaten afspraken gemaakt met Oekraïne over politieke en economische samenwerking. En dan vooral over handel. Politieke samenwerking gaat bijvoorbeeld over de versterking van de democratie, verbetering van de mensenrechten en verbeteren van de veiligheid. Met economische samenwerking wordt bedoeld dat handel en investeringen eenvoudiger en goedkoper worden gemaakt.

Ook wil de Europese Unie de oostelijke grens van de EU stabieler (veiliger) maken. De Europese Unie en Oekraïne spreken dus af om meer te gaan samenwerken. Oekraïne wordt niet lid van de Europese Unie, zoals bijvoorbeeld Nederland en België.

Er zijn overigens op 6 april minder stembureaus in Súdwest-Fryslân dan bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. De verwachting is namelijk dat het stemmen bij een referendum minder tijd kost dan het stemmen bij een verkiezing. In ieder dorp waar normaal gestemd kan worden, kan dat nu ook. Alleen in Bolsward, Sneek en Workum zijn minder stembureaus dan bij de raadsverkiezingen in 2014.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.