Met een sloep langs de Elfsteden voor gratis en snel internet op kinderafdelingen

In de week van 18 tot en met 25 juni varen John en Virginia Kenniphaas, bestuursleden van Stichting Michael-Wings, met hun eigen sloep ‘Tis ’n Feyt’, langs de Friese Elfsteden.

Ze doen dit om geld in te zamelen voor hun stichting die vernoemd is naar hun zoon Michael Kenniphaas. Een Alkmaarse jongen die aan leukemie leed en daar uiteindelijk aan is overleden. De 18-jarige Michael miste in het ziekenhuis zijn internet contacten. Zijn huiswerk kon hij niet mailen en msn-en met zijn vrienden was een groot gemis. Als hij genezen was,zo bedacht hij, dan zou hij op de kinderafdeling van het ziekenhuis waar hij lag,internet-faciliteiten regelen.

Familie en vrienden hebben dit na Michael zijn overlijden opgepakt. De actie Michael-Wings werd gestart met als doel Internet en laptops voor de kinderafdeling van het Vumc. Dit is snel gelukt want op 19 december 2005 had de afdeling internet. Dit werd toch een feestelijke opening en het eerste “Michael-Wing-system” was een feit. Dankzij de actie konden wij laptops en internet aanbieden aan de afdeling. Het systeem is uitermate geschikt voor zieke kinderen die meestal lang op bed en/of op hun kamer moeten blijven. Vele lovende reacties hebben wij van de kinderen en ouders mogen ontvangen.

Door de enorme belangstelling van andere ziekenhuizen, weten we hoe belangrijk dit is.
Wij hebben hierop besloten een stichting op te richten en de actie Michael-Wings voort te zetten.
In de afgelopen 10 jaar hebben vele initiatieven en acties er voor gezorgd dat stichting Michael-Wings haar doel kon realiseren en zijn 27 kinderafdelingen van zorginstellingen voorzien van het gratis Michael-Wing Systeem. Maar we zijn er nog lang niet, er staan ruim 50 kinderafdelingen van zorginstellingen op de wachtlijst voor het gratis Michael-Wing Systeem.

“Tijdens de vaartocht langs de Friese Elfsteden willen John en Virginia Kenniphaas nieuwe sponsors en donateurs warm krijgen voor de stichting. Voor de communicatie maken zij tijdens de vaartocht gebruik van een dagboek (Vlog) via de social media waarbij het grootste deel zal bestaan uit videobeelden om aandacht te vragen voor Stichting Michael-Wings. Onderweg worden zij gesteund door het Michael-Wings Events Team die vanuit Alkmaar de PR & Communicatie verzorgd en Rayonhoofd Theo Kalksma vanuit Friesland.

Meer info

Bekijk ook de reportage van GPTV.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.