Met deze tips kun jij de perfecte klok kopen

De afhankelijkheid van wandklokken is tegenwoordig niet meer zo groot dan in het verleden. We kunnen hedendaags immers ook ons de tijd laten vertellen door mobiele telefoons en smartwatches.

Dit houdt natuurlijk niet in dat de wandklok helemaal uit het interieur van onze huizen verdwijnt. Wandklokken zijn namelijk nog altijd een populair ontwerpelement. Dat is zeker logisch, het kan namelijk snel en eenvoudig kleur, stijl en textuur toevoegen aan de inrichting van een kamer. Zo is dit bijvoorbeeld mogelijk met eenindustriële klok, maar er zijn natuurlijk nog veel meer soorten waarvoor je zou kunnen kiezen. Bovendien is ondertussen wel duidelijk geworden dat de functionaliteit van de klok niet meer zo belangrijk is als het ontwerp. Alsnog zijn er een paar dingen waar je rekening mee dient te houden bij het kopen van een wandklok voor een muur in je woning.

De kamer

Een wandklok is geen decorelement dat over het hoofd wordt gezien. Mensen kijken van nature naar klokken om de tijd te zien, ook als ze al weten hoe laat het is. Omdat een klok zeker de aandacht trekt, moet je overwegen hoe de grootte en plaatsing van je bestaande ontwerpschema van invloed zullen zijn. Voordat je de deur uitgaat om te gaan shoppen voor een wandklok, moet je beslissen op welke muur de klok zal komen te hangen ​​en hoe de klok het algehele ontwerp van de ruimte zal veranderen en verbeteren. De wandklok moet namelijk wel bij de rest van de kamer, zoals bijvoorbeeld een schilderij, passen. Hierbij is de stijl van belang, maar ook zeker de kleur van de klok.

Het doel

Wandklokken worden in principe gebruikt om erachter te kunnen komen hoe laat het precies is. Tegenwoordig zijn daar dus ook andere hulpmiddelen voor, maar met behulp van een klok kun je alsnog een decoratief statement maken. Wil je wel graag een functionerend uurwerk? Het is dan verstandig om een klok aan te schaffen die gemakkelijk af te lezen is, dit zal mogelijk zijn met behulp van een wandklok met grote cijfers. Als je juist op zoek bent naar een klok die met name artistiek moet zijn dan zul je dus een wandklok uit moeten kiezen die goed bij het ontwerp van de ruimte past. Daar werd net natuurlijk al wat over genoemd, want dit is echt van groot belang. Het hoeft trouwens niet beslist bij de kamer te passen, de wandklok kan juist ook heel contrasterend er uitzien. Het zal dan een ware eyecatcher worden.

Oversized wandklokken

Op het moment zijn de oversized wandklokken zeer populair. Dit komt onder meer doordat ze heel goed passen bij de industriële woonstijl, wat tegenwoordig natuurlijk helemaal in de mode is. Ben jij ook groot fan van deze stijl? Je zou dan dus een industriële klok aan kunnen schaffen die nogal oversized is. Toch hoeft dit niet beslist. Klokstijlen variëren namelijk van modern tot klassiek. Ze zijn dan ook in vele uitvoeringen verkrijgbaar, waardoor er zeker een wandklok te vinden is op de markt die goed bij jouw interieur past. Een klok kan zelfs een heus bewegend kunstwerk zijn, al hangt dit helemaal af van de stijl en het ontwerp van de wandklok.

De functie

Ook moet je de functie van de kamer in gedachten houden bij het kopen van een wandklok. Zo zou het zelfs mogelijk kunnen zijn om een ontwerp te kiezen puur op basis van de functie of het gebruik van de ruimte. Dit klinkt vreemd, maar eigenlijk valt dat best mee. In de keuken of eetkamer is het bijvoorbeeld best logisch om een klok op te hangen die gerelateerd is aan eten. Zo zouden de wijzers van de wandklok een mes en een vork kunnen zijn, wat natuurlijk precies past bij deze ruimtes. Ga je een klok kopen voor in de slaapkamer? Het is dan verstandig om een exemplaar aan te schaffen die geen geluid maakt.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.