Melchior Post dolblij met finaleplaats Young Writters Award

Melchior Post van het Marne College in Bolsward heeft de finale bereikt van de BBC and ESU Young Writers Award 2013.

“Het voelt fantastisch! Het is altijd lastig om in te schatten hoe andere mensen datgene wat je schrijft ontvangen en ik ben erg blij dat mijn stuk goed in de smaak gevallen is”:Aldus Melchior Post. Hij deed al eens eerder met met de  zoektocht naar ‘s lands beste schrijver in het Engels.

Dit jaar deed hij mee met de Public Speaking en met de Young Writers Awards, en met die laatste inzending staat hij in de finale.

De Young Writers Award is een onderdeel van de BBC and ESU Awards 2013. Deze prestigieuze wedstrijd, die dit jaar voor de elfde keer wordt georganiseerd in samenwerking met de BBC, zoekt Nederlands beste sprekers en schrijvers in het Engels. Uit meer dan 100 inzendingen zijn door een jury van in Nederland werkende Britse journalisten en een oud winnaar, acht finalisten gekozen. Eén van deze acht finalisten is de 18-jarige Melchior Post van het Marne College in Bolsward. Melchior heeft een opiniestuk ingezonden over het onderwerp ‘Can technology save the earth?’met de titel ‘Science Can’t Save Us’.

16 april wordt duidelijk wie de winnaar wordt en dat wordt vooral zweten volgens Melchior Post want dan gaat een jury bekijken welke inzending het beste is. Ook wordt dan bekend gemaakt wiens stuk op de website het meeste stemmen heeft gekregen.

Hij weet nog niet wat hij er van moet verwachten. “Ik heb de stukken van de andere finalisten gelezen, en er is zeker sterke competitie. Maar ongeacht wie er wint zal het leuk geweest zijn om in de finale te hebben gestaan. In mijn ervaring kan zo’n dag even goed interessant zijn als je niets wint”: Aldus Post.

De winnaar van de BBC Young Writers Award mag een schrijfcursus van een week volgen in één van de Arvon Foundation centra in het Verenigd Koninkrijk en daarnaast ook meelopen op de redactie van mediapartner nrc.next.

Melchior heeft, toen hij in Curaçao woonde, enkele jaren op een Amerikaanse school gezeten. Ook nu is hij nog internationaal geörienteerd. Het is voor hem dus eigenlijk heel natuurlijk om zijn mening in het Engels te uiten en dat kan hij beter dan in het Nederlands. “Schrijf- en spreekwedstrijden bevallen mij goed omdat ik een sterk uitgesproken mening heb”: zo zegt hij.

Na zijn examen dit jaar gaat hij in Amerika journalistiek studeren. Post:”Het is moeilijk te voorspellen in wat voor carrière ik precies terecht zal komen, maar ik ben zeker van plan om op schrijfgebied actief te blijven”.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.