Meis Groen en Wonen opent haar deuren

Aanstaande vrijdag opent in de voormalige Fortisbank aan de Jongemastraat Meis Groen en Wonen.

Meis is een verlengde van zorg- en leerbedrijf BY Pimpé van Ingrid en Gerbrand Hoiting. Hiermee begon het echtpaar in 2012 op de Jongemastraat 31 een winkel met woonaccessoires, delicatessen en een lunchcafé. Het aantal cliënten groeide snel en eind vorig jaar stond men voor de keus of te stoppen met het aannemen van nieuwe cliënten of op zoek gaan naar iets nieuws.

Gekozen werd voor de nieuwe uitdaging in een nieuw pand. Hierin werd de afgelopen maanden hard gewerkt om van het oude bankgebouw een bloemenwinkel te maken.  Het zullen dus voornamelijk verse snijbloemen en planten zijn die verkocht gaan worden. Maar daarnaast ook meubels, kussens, lampen en kaarsen. Kaarsen die in de eigen kaarsenmakerij gemaakt worden en waarbij het winkelend publiek vanuit de winkel kan zien hoe de medewerkers bezig zijn met het maken daarvan.

De cliënten van Pimpé hebben een verstandelijke beperking en zullen op beide locaties aan het werk zijn.
Er komen gediplomeerde bloemisten in de winkel werken waarbij de cliënten bij de overige werkzaamheden, zoals opruimen, bloemen en planten watergeven en verzorgenen helpen bij de kassa.

Ingrid Hoiting vindt het bijzonder hoe het allemaal gegroeid is. Ze begonnen zes jaar geleden met drie cliënten en nu staat er een bedrijf met 21 cliënten en 12 medewerkers en begeleiders.

Meis opent aanstaande vrijdag om 009.3 uur haar deuren en is geopend op:
Maandag t/m donderdag 09.30-18.00
Vrijdag 09.30-21.00
Zaterdag 09.30-17.00

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.