Meiden bezoeken technische bedrijven op girlsday 2015

Donderdag 23 april was het techniekevenement Girlsday 2015 voor meisjes klas 1vmbo van het Marnecollege.

Dit was ter promotie van de techniek en technische beroepen.In heel Nederland deden ruim 3.000 bedrijven en 8.500 meiden mee. In Bolsward konden de meiden bij vier bedrijven in Bolsward kijken en soms ook zelf echt aan de slag. Zo konden Kimberley, Patricia, Annick, Helena en Nova bij meubelmaker Eindeloos design een tablet standaard maken.

Hierbij werden de leerlingen niet alleen begeleid door eigenaar Gerrit Kamstra maar ook door zijn stagiaires die bij zijn bedrijf werken. Waaronder twee meiden, waaruit blijkt dat techniek zeker geen mannenberoep is.

De andere Bolswarder bedrijven waar de meiden van het Marnecollege kwamen kijken waren Ventura Systems, Hochwald en Pracht en Ambacht.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.