‘Mei-inoar himmelje’ in Súdwest-Fryslân

De komende weken wordt er weer flink ‘gehimmeld’ in Súdwest-Fryslân: van 19 maart tot en met 16 april zijn de Himmelwiken. Veel kinderen, maar ook volwassenen, steken de handen uit de mouwen om het voorjaar afvalvrij in te gaan.

Súdwest-Fryslân wordt in twee fasen vrijgemaakt van zwerfafval. Regio West, met o.a. Bolsward, Witmarsum, Workum en Stavoren, is aan de beurt van 19 maart t/m 2 april. Regio Oost, met o.a. Woudsend, Oudega en Sneek, wordt van 2 april t/m 16 april schoongemaakt.

In totaal doen er dit jaar 41 organisaties mee aan de Himmeldei. Dit zijn vooral basisscholen, maar ook middelbare scholen, vogelwachten en dorpsbelangen doen mee. De gemeente voorziet de ruim 2700 deelnemers van handschoenen, vuilniszakken en containers. En voor de kinderen is er na afloop een duurzaam presentje van de wereldwinkel.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.