Meer parkeerplaatsen ’t Oordje

Als het aan burgemeesters en wethouders ligt komen er 26 nieuwe parkeerplaatsen bij de bestaande 23 op ’t Oordje.

De gemeente wil aan de verschillende invalswegen van het centrum van de stad extra parkeerplaatsen creëren.  Samen met Plein 1455 en de Remise wordt t Oordje een soort ‘parkeerdriehoek’ waar bezoekers van de binnenstad logischerwijs opgevangen kunnen worden omdat deze  parkeerterreinen bij de belangrijkste invalswegen van Bolsward liggen. Hiermee wordt volgens B&W de doorgaande route door het centrum ook ontlast.

De groenstructuur kan door het handhaven van de bomen in belangrijke mate gehandhaafd blijven. De  toevoeging van de parkeerplaatsen zorgt voor ruimte voor de bezoekers van de binnenstad, maar geeft voor de omwonenden in de avonduren zeker ook ruimte.

Door de bouw van het Historisch centrum Bolsward voortvarend op te pakken en de tijd te nemen voor het archeologisch onderzoek moet op korte termijn het parkeerterrein achter het oude stadhuis afgesloten worden.   Volgens B&W is daarom noodzakelijk om het plan snel aan te pakken.

Het voorstel van B&W zal 26 juni in de commissie bestuur en financiën besproken worden.


4 reacties

 1. Cees schreef:

  Ik zou eerst maar eens zien hoeveel parkeerbehoefte er eigenlijk is, na het verdwijnen van de plaatsen achter het stadhuis. Dit komt een beetje over als schijn compensatie. Frustrerend voor de bewoners bij ‘t Oordje.

 2. aoostenveld schreef:

  Sinds wanneer ligt het Oordje aan een belangrijke invalsweg van Bolsward??? Of moet er eerst voor een paar miljoen een toegangsweg worden aangelegd?

  • TVBolsward schreef:

   Het gaat om de Harlingerstraat, het parkeerterrein krijgt de naam ’t Oordje, omdat dit gebied nu eenmaal zo heet. Gaat dus niet om het kaatsveld.

   • Anja schreef:

    Dat maakt het al wat duidelijker Ton, dank je wel.
    Toch ‘vrees’ is dat het veel geld gaat kosten, geld wat op andere gebieden weer bezuinigd moet worden …..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *