Meer parkeerplaatsen ’t Oordje

Als het aan burgemeesters en wethouders ligt komen er 26 nieuwe parkeerplaatsen bij de bestaande 23 op ’t Oordje.

De gemeente wil aan de verschillende invalswegen van het centrum van de stad extra parkeerplaatsen creëren.  Samen met Plein 1455 en de Remise wordt t Oordje een soort ‘parkeerdriehoek’ waar bezoekers van de binnenstad logischerwijs opgevangen kunnen worden omdat deze  parkeerterreinen bij de belangrijkste invalswegen van Bolsward liggen. Hiermee wordt volgens B&W de doorgaande route door het centrum ook ontlast.

De groenstructuur kan door het handhaven van de bomen in belangrijke mate gehandhaafd blijven. De  toevoeging van de parkeerplaatsen zorgt voor ruimte voor de bezoekers van de binnenstad, maar geeft voor de omwonenden in de avonduren zeker ook ruimte.

Door de bouw van het Historisch centrum Bolsward voortvarend op te pakken en de tijd te nemen voor het archeologisch onderzoek moet op korte termijn het parkeerterrein achter het oude stadhuis afgesloten worden.   Volgens B&W is daarom noodzakelijk om het plan snel aan te pakken.

Het voorstel van B&W zal 26 juni in de commissie bestuur en financiën besproken worden.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.