Meer grondstoffen geschikt maken voor hergebruik

Súdwest-Fryslân zet zich samen met de andere Friese gemeenten in om de afvalscheiding verder te verbeteren.

Waarom beter afvalscheiden?

De gemeente Súdwest-Fryslân wil graag het afval dat in de Sortibak (restafval container) verdwijnt, verminderen en meer grondstoffen hergebruiken. Om dit te bereiken verstrekken wij het komend jaar extra informatie over de juiste wijze van afvalscheiding om grondstoffen zoals organisch keukenafval, oud papier, textiel en KCA vaker gescheiden in te kunnen zamelen.

U sorteert voor, wij doen de rest

Als de inwoners van Súdwest-Fryslân hun afval nog beter gaan scheiden, dan kunnen er meer waardevolle grondstoffen worden hergebruikt. Daarmee leveren we een bijdrage aan een duurzamere samenleving.Stickers plakken

Als aftrap hebben de betrokken wethouders in Fryslân allemaal een sticker met daarop de scheidingsregels op hun afvalcontainer geplakt. Wethouder Mirjam Bakker heeft dat ook gedaan en u kunt dat straks ook doen. De gemeente gaat u nog informeren over hoe u deze sticker kunt krijgen/bemachtigen. Als u nu al vragen over de scheidingsregels heeft, ga dan naar de digitale afvalkalender van Súdwest-Fryslân.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

1 reactie

  1. Peter schreef:

    Gewoon bij de nu al reeds aanwezige containers een container voor plastic plaatsen….als je ziet wat je daarvan per dag in de container thuis gooit(petflesjes e.d.) i.p.v. stickers plakken, ” het mag wel weer wat kosten”,dit is geld verkwanselen….!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *