Meer grondstoffen geschikt maken voor hergebruik

Súdwest-Fryslân zet zich samen met de andere Friese gemeenten in om de afvalscheiding verder te verbeteren.

Waarom beter afvalscheiden?

De gemeente Súdwest-Fryslân wil graag het afval dat in de Sortibak (restafval container) verdwijnt, verminderen en meer grondstoffen hergebruiken. Om dit te bereiken verstrekken wij het komend jaar extra informatie over de juiste wijze van afvalscheiding om grondstoffen zoals organisch keukenafval, oud papier, textiel en KCA vaker gescheiden in te kunnen zamelen.

U sorteert voor, wij doen de rest

Als de inwoners van Súdwest-Fryslân hun afval nog beter gaan scheiden, dan kunnen er meer waardevolle grondstoffen worden hergebruikt. Daarmee leveren we een bijdrage aan een duurzamere samenleving.Stickers plakken

Als aftrap hebben de betrokken wethouders in Fryslân allemaal een sticker met daarop de scheidingsregels op hun afvalcontainer geplakt. Wethouder Mirjam Bakker heeft dat ook gedaan en u kunt dat straks ook doen. De gemeente gaat u nog informeren over hoe u deze sticker kunt krijgen/bemachtigen. Als u nu al vragen over de scheidingsregels heeft, ga dan naar de digitale afvalkalender van Súdwest-Fryslân.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.