Medailles en bekers voor majorettes Oranje

IJselmuiden-Afgelopen zaterdag hebben de majorettes van Oranje Bolsward een zeer geslaagde wedstrijddag gehad. Met veel mooie punten, medailles en bekers kwamen de meiden weer terug in Bolsward.

Raisa Wiersma en Marlies van Netten deden voor het eerst mee aan het onderdeel Kids Twirl. Dit was erg spannend! Ze hebben het erg goed gedaan. Raisa heeft een mooie 4de plaats gehaald en Marlies is 2de geworden! Daarna mocht Yasmine Niemarkt de vloer op. Yasmine is 3de geworden met 65,5 punten. Lysanne Ewouds liet in de categorie preteen beginners een hele mooie routine zien en heeft 62,4 gescoord. Marije Terpstra heeft een mooie show laten zien en behaalde 64,2 punten. Gea ten Pas mocht ook in dezelfde categorie haar show presenteren en behaalde 64,5 punten. Marrit Femke Hoitinga heeft een keurige routine op de vloer neergezet en heeft 65,2 gehaald.

In de categorie Juvenile beginners heeft Lynn Zijlstra een eerste plaats behaald met 66,0 punten! Liesbeth IJpma heeft in dezelfde categorie 61,2 punten gehaald. Het laatste optreden voor de pauze presenteren Marije Terpstra en Gea ten Pas hun accessorie duo show. Ze hebben een eerste prijs behaald met 64,4 punten.Allemaal erg mooie resultaten.

Na de pauze mocht het D peloton hun Rio show presenteren. Ze hebben 61,2 punten gehaald. In de categorie junior beginner heeft Youanda Meek een tweede plaats behaald met 66,2 punten. Sarina Kroese heeft 62,6 punten behaald. In de categorie senior beginnen heeft Sylvia Serné als solist 62,6 punten behaald.

Daarna waren de duo’s en groepen aan de beurt. Amarins Wilts en Amerins Sieperda hebben een eerste prijs gewonnen met 62,3 punten. Marije Kuperus en Meike v/d Wagen hebben een tweede prijs behaald met 62,2 punten. Vierde zijn geworden Tessa Ypma en Sabine Ewouds met 61,7 punten. En vijfde zijn geworden Alja Koning en Sabine v/d Werf. In de preteen klasse deden Lysanne Ewouds en Myrthe den Otter mee en hebben 65,9 punten gehaald. Ze hebben hiermee een tweede plaats behaald. Het A-team van Oranje heeft een tweede prijs gewonnen met 63,7 punten. Het B-peloton heeft een hele mooie show neergezet, een tweede prijs met 63,1 punten en het C-peloton een eerste plaats met 63,5 punten.

De majorettes van Oranje Bolsward gaan zich klaar maken voor de gezamenlijke uitvoering samen met de malletband en het korps op zaterdag 7 november in sporthal de Middelzee te Bolsward.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.