Maximale werkstraf en toezicht verslavingszorg voor speeddealer

LEEUWARDEN/BOLSWARD – Een 30-jarige speeddealer uit Bolsward is vrijdag door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot de maximale werkstraf, de man moet 240 uur gratis werken. Daarnaast legde de rechtbank een voorwaardelijke gevangenisstraf op van zes maanden en werd de Bolswarder onder toezicht van de verslavingszorg geplaatst.

De rechtbank gaat er vanuit dat de Bolswarder ruim een jaar speed heeft gedeald -vanaf begin november 2013 tot medio maart 2015, met een korte onderbreking in de zomer van 2014. De politie hield hem in de gaten na een tip van het Team Criminele Inlichtingen (TCI). Ook de telefoon van de Bolswarder werd getapt.

Hij werd op 13 maart 2015 aangehouden nadat hij een gram speed aan een afnemer had geleverd. In de slaapkamer van de Bolswarder vond de politie 46 gram speed. ‘Een handelsvoorraad’, concludeerde de rechtbank. Dat de zaak ‘oud’ is, liet de rechtbank in het voordeel van de verdachte meewegen. Ook had hij geen strafblad. In zijn nadeel telt dat hij ook nadat hij was opgepakt zelf drugs is blijven gebruiken.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.