Matig SC Bolsward (za) wint toch van Lions 66.

Na de sneue, maar wel terechte, puntendeling van vorige week tegen Scharnegoutum stond zaterdag voor SC Bolsward de uitwedstrijd tegen Lions 66 op het programma. Een tegenstander die onderaan de ranglijst staat en daarmee een tegenstander om het geschonden blazoen wat op te poetsen.

Aanvankelijk waren Lions en Bolsward gelijkwaardig aan elkaar. Lions stak wat meer energie in de strijd, terwijl Bolsward een te afwachtende houding aannam. Bolsward kwam in het eerste half uur tot slechts twee geslaagde aanvallen;  eerst toen Bart Gietema  Marc Dijkstra in scoringspositie bracht (schot tegen de paal) en vervolgens toen Joost Voskuil met zijn voorzet Bart Gietema wist te bereiken (schot over doel).

Laconiek verdedigen werd Bolsward daarna bijna fataal, maar de schutter van Lions verzuimde af te ronden. Na een half uur wass het de van links opkomende Denis Hendriks die van zeker 30 meter Bart Gietema voor doel wist te vinden die koppend weet te scoorde: 0 – 1. Bolsward kreeg vanaf dit moment wat meer grip op de wedstrijd en na 10 minuten kopte Gietema de 0-2 binnen uit een voorzet van Voskuil. Lions probeerde er een schepje op te gooien, maar toen Lionspeler Mike Roozendaal in de 41e minuut na een op hem gemaakte overtreding eigen rechter speelt, kon scheidsrechter Kooistra niet anders dan de rode kaart trekken. Met 10 tegen 11 wist Lions verder ongeschonden de thee te bereiken.

Na de pauze trok Lions meteen ten strijde Uit een vrije trap van zeker 25 meter werd de lat geraakt. De aanvallende speelstijl van de thuisploeg liet veel ruimte voor aanvallen van Bolsward. Door foute passing en verkeerde keuzes maaktr Bolsward hier onvoldoende gebruik van. Tom Lindeboom, Alexander Wiersma en Bart Gietema kwamen in de eerste tien minuten na de pauze oog in oog met de Lions keeper,maar de verlossende 3e treffer blijft uit. Bolsward profiteerde niet van de man meer situatie. De gasten hadden in de 75e minuut zelfs geluk dat een vrije trap van Lions op de paal belandde. Uiteindelijk was het een teleurstellende wedstrijd met voor Bolsward een goed.

Volgende week speelt Bolsward om 15.00 uur thuis tegen runner-up TOP 63.