Masterclasses voor mkb’ers over financieringskansen tijdens Business Contactdagen Noord populair

Vandaag zijn de Business Contactdagen Noord begonnen. Eén van de onderdelen zijn de masterclasses Financieringskansen.

Uit onderzoek blijkt dat een Friese ondernemer behoefte heeft aan meer informatie over financiering rondom innovaties. Voorheen vroeg slechts een kwart van de ondernemers in het Friese midden- en kleinbedrijf (mkb) een subsidie aan. Ondernemers krijgen door de masterclasses meer inzicht in welke subsidies en regelingen er zijn. Op deze manier kunnen ondernemers meer kansen benutten.

De gemeenten Leeuwarden, Súdwest-Fryslân, Smallingerland en Heerenveen willen ondernemers laten zien welke kansen er zijn. Samen met de provincie Fryslân, het SNN, de KvK, de NOM en VNO-NCW Friesland hebben zij het initiatief genomen voor voorlichtingsbijeenkomsten over de financieringskansen voor innovaties in het midden- en kleinbedrijf voor het gehele Friese bedrijfsleven. Innovatie geldt als bron van nieuwe werkgelegenheid en groei.

De masterclasses vinden plaats op 22 maart, tijdens de Business Contactdagen Noord (BCDN) in het WTC Expo in Leeuwarden. Uit de aanmeldingen blijkt dat hieraan behoefte is. Binnen korte tijd waren alle 200 beschikbare plaatsen vol.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *