Marnecollege wint Orange Carpet Award

Het Marne College heeft de Orange Carpet Award 2016 voor het voortgezet onderwijs gewonnen met het project GEO-Water.

In dit project werken vijf partnerscholen uit Tsjechië, Duitsland, Polen en Nederland samen. Zo’n driehonderd leerlingen van deze scholen richten zelf adviesbureaus op en werken aan duurzame oplossingen voor actuele watervraagstukken. De waterschappen in de deelnemende landen geven opdrachten die aan deze thema’s verbonden zijn. Voor het Marne College is dat Wetterskip Fryslân.

Internationale Jeugd Water Congres

Bert Colly, coördinator internationalisering op het Marne College, is bijzonder blij met deze prijs. “Het is de bedoeling het project verder uit te breiden tot zo’n twintig scholen in Europa. Mogelijk volgen er in de toekomst meer thema’s. In 2018 worden de resultaten van dit project tijdens het Internationale Jeugd Water Congres in Leeuwarden gepresenteerd.”

Verschillende niveaus

De scholen die deelnemen zijn van verschillende niveaus: vwo, vmbo in samenwerking met mbo en het hoger onderwijs. En niet alleen scholen maar ook bedrijven, maatschappelijke instellingen en de overheid werken mee in dit project.

eTwinning

De communicatie tussen de scholen en leerlingen vindt via de online community eTwinning plaats. “Samen met onze leerlingen grensverleggend bezig zijn en leren van elkaar”, is volgens rector Jan Kroon één van de belangrijke speerpunten.

Schools for Sustainability

Met behulp van de onderwijsmethode ‘Schools for Sustainability’ van het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN) staat ontdekkend leren in relatie met differentiatie en opbrengstgericht werken centraal. Via deze methode wordt veel aandacht besteed aan onder andere eigen initiatief, verantwoordelijkheid en oplossingsgericht denken. Maar ook verbeteren de leerlingen hun vreemde talen en is er veel samenwerking tussen de verschillende schoolvakken binnen dit internationaliseringsproject.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.