Marnecollege viert tien jaar tweetalig onderwijs

Dit jaar viert het Marne College het 10-jarig jubileum van Tweetalige Onderwijs (TTO). Een mijlpaal! In het kader daarvan hebben we deze week een Jubilee Week.

In deze week zijn er voor de leerlingen van klas 1, 2 en 3 TTO verschillende activiteiten op de middagen. Zo zijn er al sportaciviteiten, een tour langs basisscholen met de Gaasterland Express en bakwedstrijd The Great Marne Bake-Off. Tot slot hebben leerlingen proeflessen gegeven aan hun ouders en daarna een high-tea gehouden met eigengemaakte lekkernijen. Een echte American party!

Tweetalig onderwijs (Nederlands – Engels) wordt steeds populairder. Sinds 2008 is het Marne College een door het Europees Platform gecertificeerde ‘TTO-juniorschool’. Het uitgangspunt is dat zoveel mogelijk vakken in het Engels worden gegeven met daarnaast extra uren Engels en Engelstalige boeken.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.