Marne-College gaat voor goud bij Dutch Solar Challenge

Dit jaar doet het Marne-College mee aan Dutch solar Challenge met een team van tien studenten en drie begeleiders. Samen zullen zij voor de eerste plek gaan met hun zonneboot in de A-klasse van de Dutch-Solar Challenge.
Het Team

Het team waarmee dit jaar gewerkt wordt bestaat uit dertien mensen waaronder tien leerlingen en drie begeleiders, alle tien leerlingen doen dit project voor hun PWS, zes leerlingen zitten in het bouwteam, twee leerlingen regelen de sponsoren en zijn verantwoordelijk voor de inkopen en de andere twee leerlingen doen de PR, verder zijn er dan nog drie begeleiders

De studenten krijgen hulp van de ex- meesterjachtbouwer Gerrit Hiemstra die toeziet op de bouw, de techniek leraar: Wouter Priester die hen begeleidt gedurende het project en Johan van Ruiten die vooral helpt met het elektrische gedeelte.

 

Ontwikkelingen & Wat moet er nog gebeuren

De leerlingen willen het dit jaar anders aanpakken dan voorheen, ze hebben een deel van de voorgaande boot verkocht en de oude van de Friese poort overgekocht. Deze twee boten worden samengevoegd tot het ultieme vaartuig. Op de boot mogen 4 zonnepanelen en 1 bestuurder, dit jaar hebben de zonnepanelen een andere maat als voorheen en daarom zal de boot omgebouwd moeten worden.

Het is de bedoeling dat er aan de voorkant twee zonnepanelen komen en aan de achterkant twee. Hier is onze boot helaas niet op gebaseerd wat leidt tot een knutselwerk waarbij de stoel verder naar achteren moet worden verplaatst om de benodigde ruimte te creëren voor de zonnepanelen. Verder zijn wij nog opzoek naar sponsoren die graag hun reclame terugzien op de boot. Hiervoor kunnen zij contact opnemen via onze facebook-pagina.

Op de foto van links naar rechts

Vooraan: Sjouke de Vries, Dennis Buwalda, Carina Melchers, Jan Douwe, Jelmer de Jong, Wouter Priester en Gerrit Hiemstra Achteraan: Mark-Jan van Enkhuizen, Myrthe Hooijmeijer, Fred Bakker, Siemen Brouwer, Jouke de Haan en Johan van Ruiten

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.