Marne college Bolsward vergroot haar wereld richting China

1-20161109_160419Met als doel een uitwisseling te organiseren voor leerlingen van het Marne college bezocht Bert Colly, docent aardrijkskunde en coördinator internationalisering, vorige week in de provincie Jiangsu in China een High School met 2000 leerlingen en docenten.

Het Marne college is in schooljaar 2014/2016 gestart met modules Chinese taal en cultuur. In het huidige 4 atheneum zitten 15 leerlingen die al sinds de 2e klas Chinees volgen. Het doel is om voor de betreffende leerlingen in klas 5 atheneum, 2017/2018, een uitwisseling met Changzhou No 3 High School te organiseren.

2-Chinese klas aan het werk IMG-20161107-WA0004Met het ondertekenen van de intentieverklaring in China is daarvoor de basis gelegd. Daarnaast werden er vergaande samenwerkingsvormen besproken o.a. docentencontacten en het krijgen van input zodat het vak Chinese taal en cultuur in de toekomst als schoolexamenvak kan worden aangeboden op het Marne college.

Op dit moment worden de lessen Chinese taal en cultuur verzorgd door native speaker en docente Wang Ping. Verder maakt het Marne college actief deel uit van het netwerk Chinese taal en cultuur van EP/Nuffic. Door deelname aan dit netwerk kan het Marne college gebruik maken van expertise van externe experts op dit terrein.

Op het gebied van internationalisering binnen het voortgezet onderwijs timmert het Marne college stevig aan de weg, de contacten in China voegen hier nog een extra dimensie aan toe.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.