Markt verhuist naar Nieuwmarkt

Vanaf 31 augustus zal de wekelijkse markt op donderdag niet meer op de Appelmarkt/Marktplein plaats vinden maar verhuist de markt naar de Nieuwmarkt.

De markt zal tijdelijk verhuizen vanwege de herinrichting van de binnenstad. Zowel het Marktplein als de Appelmarkt zullen worden opgeknapt en daardoor is er geen ruimte voor de markt. Als de werkzaamheden klaar zijn zal de markt weer verhuizen. Dit zal in ieder geval tot januari 2018 zijn.

Welke locatie dit zal worden blijft voor de ondernemers onzeker. De gemeente heeft eerder aangegeven de donderdagmarkt op een nieuwe locatie te willen plaatsen maar dat is iets wat de marktlieden en ook de ondernemers van de binnenstad niet zien zitten.  Gesprekken hierover zijn nog gaande.

Volgens de marktkooplieden is er wel een ja van wethouder Offinga, maar aangezien er verkiezingen aankomen durft men op de markt deze ja nog niet voor waarheid aan te nemen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.