Marit Steigenga en Iris Haga komen in actie voor Serious Request

In de week voor kerstmis haalt NPO 3FM samen met heel Nederland geld op voor het Rode Kruis met ieder jaar een ander goed doel. Dit jaar in de ‘Serious Requestactie’ wordt er geld gevraagd om ouders en kinderen te herenigen.  Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp, zoals in Nepal, of conflict zoals in Nigeria of Congo.

Door deze stille rampen leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers en zussen. Hierop reageerden twee vriendinnen van cbs De Bron vol ongeloof. Marit Steigenga en Iris Haga: “Hoe kun je nu zonder ouders leven..”. Met deze niet te beantwoorden vraag kwam alleen maar meer de drang om ook in actie te komen.

Het begon met het idee om zelf statiegeldflessen op te halen, maar het woord ging snel en nadat Marit en Iris juf Sanne Dijkstra er over vertelden, kwamen ze tot de volgende actie:

Op vrijdag 15 december zal van 13.30 tot 15.30 uur een kerstbazaar plaatsvinden op cbs De Bron. Op deze kerstbazaar zullen de kinderen van de bovenbouw hun eigengemaakte hebbedingetjes verkopen. Daarnaast zijn er onder het genot van warme chocolademelk vele leuke activiteiten zoals een kaarsenworkshop, draaiend rad, nagellakken en je kunt zelfs een ritje in een vrachtwagen maken (reserveren voor vrachtwagenrit via school)

Uiteraard is het oorspronkelijke idee van de lege statiegeldflessen ook in gang gezet, deze kunnen tot en met de kerstbazaar op school worden ingeleverd.

Marit en Iris nodigen hierbij iedereen uit om te komen en vooral een bijdrage mee te nemen om de ouders en kinderen via het Rode Kruis weer bij elkaar te brengen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.