Marijn (8) uit Heeg doneert zijn haar en krijgt Lint voor een Kind uitgereikt

Tijdens de aubade op Koningsdag heeft onze Kinderburgemeester Jan Eise het Lint voor een Kind uitgereikt aan Marijn Scheffer (8) uit Heeg. Twee jaar lang heeft Marijn zijn haren laten groeien. Nu is zijn haar bijna lang genoeg om te doneren aan Stichting Haarwensen.

De stichting maakt haarwerken en verstrekt deze kosteloos aan kinderen die door ziekte hun haren zijn verloren. Daarom besloot Marijn niet alleen zijn haren te doneren, maar ook een doneeractie op te zetten om het haarwerk te bekostigen. Het Lint voor een Kind is speciaal voor kinderen die iets bijzonders doen, zoals Marijn.

Begin 2020 besloot Marijn dat hij zijn haren wilde laten groeien, nadat hij van Stichting Haarwensen had gehoord. “Ik wil mijn haar graag geven aan kinderen die geen haar hebben. Ik vind het zielig dat ze geen haar hebben en ik heb dik haar, dat kunnen ze wel goed gebruiken.” Zijn haren zijn bijna lang genoeg (35 cm), begin mei gaan ze eraf. Marijn vond het niet moeilijk om zijn haren te laten groeien, maar missen gaat hij zijn lange haar ook niet. “Het haar waait vaak in mijn gezicht en de knopen eruit kammen vind ik ook niet zo leuk. Ook denken mensen nu vaak dat ik een meisje ben.”

Doneeractie

Net als de meeste goede doelen liep ook Stichting Haarwensen door de coronacrisis heel wat donaties mis. Evenementen waarbij gelden werden opgehaald konden niet doorgaan en ook kapperszaken waar acties worden gehouden of donatiebussen staan, waren door de crisis lange tijden gesloten. De stichting verstrekt de haarwerken kosteloos aan kinderen, maar het maken en onderhouden van zo’n haarwerk is een vrij kostbaar proces, dat zo’n 1500 euro per haarwerk kost. Marijn hoopt met zijn doneeractie 1500 euro op te halen, zodat de stichting een haarwerk kan maken van zijn gedoneerde haren.

Lees hier meer over Marijn zijn actie.

Bron: gemeente Súdwest-Fryslân

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.