Arjen Bos wint Heamielronde van Bolsward, Jelte Krijnsen tweede

Arjen Bos is donderdagavond de winnaar geworden van de Brandsma Koffie Wielerronde. In een wedstrijd over 80 km kwam hij solo over de finish. Tweede werd de 16 jarige Jelte Krijnsen

De koers ontbrande halverwege toen Bos demarreerde uit het peloton en na een ronde kreeg hij gezelschap van een andere renner. Samen bouwden zij de voorsprong verder uit maar helemaal uit het zicht van het peloton bleven de mannen niet.

Lange tijd leek het erop dat de koplopers hun voorsprong zouden kunnen behouden maar in de laatste drie ronden herpakten de achtervolgers zich en kwam de groep dichterbij.

Het was Bos die de rest van de groep achter zich kon laten, Jelte Krijnsen wist de sprint van het peloton te winnen er daarmee voor zorgend dat er twee Bolswarders op het bordes mochten staan voor de bloemen.

©Foto: Petra Kroon

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.