Marathonschaatser René Ruitenberg spreekt over de Eindtijd

BOLSWARD – Het leven van marathonschaatser René Ruitenberg bestond uit roem, geld en vrouwen. Hij ging als jongere hélemaal voor het schaatsen en al op zeventienjarige leeftijd verdiende hij een ongelooflijke smak geld. René had maar één ding voor ogen: schaatsen, winnen, wereldkampioen worden en de Elfstedentocht winnen.

Alles moest daar voor wijken. Toen hij in 1997 aan de start van de Elfstedentocht stond en na anderhalf uur ,,losgelaten werd uit de kooi’’ in het FEC in Leeuwarden ervoer hij dat als ,,het meest fantastische moment dat ik in mijn carrière heb beleefd’’. Ruitenberg behaalde de ene na de andere zege. Maar het zorgde er ook voor dat het succes met hem aan de haal ging. ,,Ik werd door de sport op een voetstuk geplaatst. Ik werd hoogmoedig en trots.’’, zo erkende Ruitenberg. De ommekeer kwam toen zijn schoonzus in 2002 omkwam bij een auto-ongeluk. ,,Toen kreeg ik een klap met de hamer op mijn hoofd. Toen was ik stuk.’’

René Ruitenberg zag dat zijn leven anders moest. Het leidde tot een bekeringsmoment en hij werd toen, zoals hij zelf zegt, van toeschouwer deelnemer aan de echte wedstrijd. Nu is hij ‘ambassadeur van Jezus’. Preken is zijn nieuwe topsport geworden. Op woensdagavond 2 maart komt René Ruitenberg spreken in Het Keerpunt in Bolsward. Hij zal uitleg geven over de zeven Bijbelse feesten in perspectief van de Eindtijd. Elk feest heeft een diepere betekenis en laat een stukje van Gods plan met deze wereld zien. Sommige feesten zijn al in vervulling gegaan, andere feesten nog niet. Hierdoor krijgen we een klein beetje zicht op wat er gebeuren gaat. God is te vertrouwen en heeft alles in handen. Dat geeft hoop voor de toekomst.

De avond begint om 20.00 uur en is in gebouw Het Keerpunt, Burg. Praamsmalaan 35, in Bolsward. Iedereen is van harte welkom. Er zijn aan deze avond geen kosten verbonden.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.