Marathonschaatser René Ruitenberg spreekt over de Eindtijd

BOLSWARD – Het leven van marathonschaatser René Ruitenberg bestond uit roem, geld en vrouwen. Hij ging als jongere hélemaal voor het schaatsen en al op zeventienjarige leeftijd verdiende hij een ongelooflijke smak geld. René had maar één ding voor ogen: schaatsen, winnen, wereldkampioen worden en de Elfstedentocht winnen.

Alles moest daar voor wijken. Toen hij in 1997 aan de start van de Elfstedentocht stond en na anderhalf uur ,,losgelaten werd uit de kooi’’ in het FEC in Leeuwarden ervoer hij dat als ,,het meest fantastische moment dat ik in mijn carrière heb beleefd’’. Ruitenberg behaalde de ene na de andere zege. Maar het zorgde er ook voor dat het succes met hem aan de haal ging. ,,Ik werd door de sport op een voetstuk geplaatst. Ik werd hoogmoedig en trots.’’, zo erkende Ruitenberg. De ommekeer kwam toen zijn schoonzus in 2002 omkwam bij een auto-ongeluk. ,,Toen kreeg ik een klap met de hamer op mijn hoofd. Toen was ik stuk.’’

René Ruitenberg zag dat zijn leven anders moest. Het leidde tot een bekeringsmoment en hij werd toen, zoals hij zelf zegt, van toeschouwer deelnemer aan de echte wedstrijd. Nu is hij ‘ambassadeur van Jezus’. Preken is zijn nieuwe topsport geworden. Op woensdagavond 2 maart komt René Ruitenberg spreken in Het Keerpunt in Bolsward. Hij zal uitleg geven over de zeven Bijbelse feesten in perspectief van de Eindtijd. Elk feest heeft een diepere betekenis en laat een stukje van Gods plan met deze wereld zien. Sommige feesten zijn al in vervulling gegaan, andere feesten nog niet. Hierdoor krijgen we een klein beetje zicht op wat er gebeuren gaat. God is te vertrouwen en heeft alles in handen. Dat geeft hoop voor de toekomst.

De avond begint om 20.00 uur en is in gebouw Het Keerpunt, Burg. Praamsmalaan 35, in Bolsward. Iedereen is van harte welkom. Er zijn aan deze avond geen kosten verbonden.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

2 reacties

 1. Mieke Koch schreef:

  Beste Rene,
  Ik ben erg aangesproken door je verkondigingen en ik heb je ook gehoord afgelopen zondag in Andel.
  Voor de Geref. en Herv. kerk in Almkerk organiseer ik samen met een werkgroep elke maand jeugddiensten onze kerk en ik wil vragen of je ook een keer in onze dienst wil spreken. In deze diensten komen niet alleen tieners maar ook ‘oudere’ jeugd. We hebben ook altijd een gastkoor/band en we zingen voornamelijk opwekkingsliederen. Ik hoop dat je ook bij ons zou willen spreken.
  Het gaat om de datum 27 november en het is een avonddienst.
  Ik hoor graag van je,

  Vriendelijke groeten,
  Mieke koch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *