Marathonschaatser René Ruitenberg heeft nu pas echt goud

Bolsward Het leven van marathonschaatser René Ruitenberg bestond uit roem, geld en vrouwen.

Hij ging als jongere al hélemaal voor het schaatsen en al op zeventienjarige leeftijd verdiende hij een ongelooflijke smak geld. René had maar één ding voor ogen: schaatsen, winnen, wereldkampioen worden en de Elfstedentocht winnen.

Alles moest daar voor wijken. Toen hij in 1997 aan de start van de Elfstedentocht stond en na anderhalf uur ,,losgelaten werd uit de kooi’’ in het FEC in Leeuwarden ervoer hij dat als ,,het meest fantastische moment dat ik in mijn carrière heb beleefd’’. Ruitenberg behaalde de ene na de andere zege. Sponsors stonden voor hem in de rij. Maar het zorgde er ook voor dat het succes met hem aan de haal ging. ,,Ik werd door de sport op een voetstuk geplaatst.

Ik werd hoogmoedig en trots.’’, zo erkende Ruitenberg. De ommekeer kwam toen zijn schoonzus in 2002 omkwam bij een auto-ongeluk. ,,Toen kreeg ik een klap met de hamer op mijn hoofd. Toen was ik stuk.’’ René Ruitenberg zag dat zijn leven anders moest. Het leidde tot een bekeringsmoment en hij werd toen, naar eigen zeggen, van toeschouwer deelnemer aan de echte wedstrijd. Nu is hij ‘ambassadeur van Jezus’.

Preken is zijn nieuwe topsport geworden. Daarnaast is Ruitenberg directeur van Stichting Geloofshelden, een organisatie die via de sportwereld mensen wil bereiken met het evangelie. A.s. zondag 10 januari is René Ruitenberg te gast in de ochtenddienst van christelijke gemeente Het Keerpunt in Bolsward, waar hij zal spreken. De dienst begint om 09.30 uur en is aan de Burg. Praamsmalaan 35 te Bolsward.

Foto via:Viaaa.nl

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.