Mannen opgepakt na diefstal vanaf vuilstort

Bolsward – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 46-jarige inwoner van Sneek en een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden.

Het duo had diverse goederen gestolen vanaf het terrein van een gemeentelijke afvalstortlocatie.
Surveillerende agenten zagen ’s nachts twee mannen lopende de afrit van de A7 afkomen. Het duo werd aangesproken en gevraagd wat ze aan doen waren. Volgens de mannen hadden ze autopech. De agenten reden hierop verder, maar hadden geen goed gevoel bij de uitleg van de twee.

Dit gevoel werd bevestigd toen ze even verderop in de berm diverse goederen zagen liggen, waaronder computerapparatuur en huishoudelijke apparaten. Het was duidelijk dat deze goederen waren klaargelegd om op om een later tijdstip te worden opgehaald. De agenten besloten dan ook om te gaan posten. Later die nacht arriveerde een auto.

Twee mannen stapten uit en alle goederen werden in de auto geladen. De bestuurder kreeg vervolgens een stopten, waarna beide inzittenden werden aangehouden. Het bleek te gaan om de mannen die eerder die nacht hadden aangegeven dat ze autopech hadden. Na onderzoek werd duidelijk dat de goederen afkomstig waren van een nabij gelegen gemeentelijke afvalstortlocatie.