Man aangehouden met nepvuurwapen

Bolsward – De politie heeft vrijdagavond een 25-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit. De man was in het bezit van een alarmpistool en had daarmee geschoten. Ook bleek de 25-jarige drugs op zak te hebben.

Surveillerende agenten kregen een melding dat op de Rijkstraat in de stad was geschoten. Een voorbijganger had dit alles gezien en waarschuwde direct via 112 de politie. Op een terras bij een horecagelegenheid zat de 25-jarige Heerenveener. Hij bleek een alarmpistool op zak te hebben. Dit pistool was niet te onderscheiden van een echt vuurwapen. De man werd dan ook aangehouden. Tijdens de fouillering vonden agenten ook nog een kleine hoeveelheid harddrugs bij de man. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Campagne tegen nepvuurwapens
Eind augustus startte de politie een campagne om net name jongeren duidelijk te maken wat de gevaren van nepvuurwapens zijn. Agenten kunnen niet altijd zien of het om een echt vuurwapen gaat, of om een nepvuurwapen. Gezien de dreiging die daarmee gepaard gaat, zijn agenten genoodzaakt om de wapendrager altijd als vuurwapengevaarlijke verdachte te benaderen. Zo’n aanhouding is ingrijpend en mogelijk zelfs gevaarlijk.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.