Malletband Oranje eerste prijs op NK

ASSEN – De malletband van Oranje Bolsward heeft zaterdag 30 januari een eerste prijs behaald tijdens de Nederlandse Kampioenschappen voor slagwerkensembles.

Door: Jeffry Frikken

 Vorig jaar juni plaatste de malletband van Oranje zich voor de Nederlandse Kampioenschappen die afgelopen zaterdag werden gehouden in theater De Nieuwe Kolk in Assen. Het kampioenschap werd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO).

Oranje was het eerste ensemble en opende de NK omstreeks 9:00 uur. Oranje kwam uit in de derde divisie, waar zij samen met zes andere ensembles hun programma aan de jury presenteerden. Het programma bestond uit het verplichte werk Another Dimension, gecomponeerd door Henk Smit, en verder drie keuzewerken: Songs for an Ancient Soul, You’re so cool en Nemesis, allen gearrangeerd/gecomponeerd door eigen lid Martijn Oostra. De jury bestond uit Rob Janssen, Jan Geert Nagel en Maarten Rongen.

De malletband behaalde voor het concert een gemiddelde score van 83,58 punten, wat goed is voor een eerste prijs. Dit was het eerste concours waarbij de malletband onder leiding stond van dirigent Roel Jan Jongsma, die sinds september vorig jaar de muzikale leiding van de malletband in handen heeft.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *