Mallet-ensemble van C.M.V. Oranje Bolsward naar het NK slagwerk

DRACHTEN – Een mallet-ensemble van C.M.V. Oranje Bolsward heeft op zaterdag 27 mei een eerste prijs met lof behaald tijdens het provinciaal solistenconcours De Slach fan Fryslân dat gehouden werd in Drachten. Met deze score mogen de leden van Oranje deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap slagwerk voor solisten en kleine ensembles.

Het ensemble van Oranje bestond uit Marijke Djurrema, Jeffry Frikken, Ronald Oostra, Suzan Oostra, Irene Walinga, Martijn Oostra en Corrie Jansen. Ze speelden het werk Root Beer Rag, gecomponeerd door Billy Joel en gearrangeerd door David Steinquest​. Met dit werk kwam het ensemble samen met drie solisten uit in de tweede divisie. De jury, bestaande uit Ido Gerard Kempenaar en Wibrand van Norel, beoordeelde de uitvoering van het muziekwerk met maar liefst 90 punten (op maximaal 100 punten), waarmee het ensemble tweede werd in de tweede divisie en een eerste prijs met lof verdiende. De jury complimenteerde het ensemble onder andere vanwege de goede balans.

Deelnemers
Het ensemble nam het in de tweede divisie op tegen drie solisten: Boudewijn Benjamins, Stefan Hoekstra en Sian Sterkenburg. Zij eindigden respectievelijk als eerste (95 punten), derde (82 punten) en vierde (80 punten). Het ensemble van Oranje eindigde als tweede met de verdiende 90 punten.

Concoursdag
Dit jaar werd door de Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân (OMF) voor het eerst een concoursdag georganiseerd waarop zowel het solistenconcours voor blazers (De Klank fan Fryslân) als het solistenconcours voor slagwerkers (De Slach fan Fryslân) gehouden werd. De concoursen werden gehouden in verschillende zalen van schouwburg De Lawei in Drachten. In totaal deden ongeveer negentig solisten en ensembles mee aan de concoursen.

Het Nederlands kampioenschap zal gehouden worden op zaterdag 17 juni 2017 in cultureel centrum Den Bosco in Heel (Limburg).

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.