Mallet-ensemble Oranje wint eerste prijs op solistenconcours

BUITENPOST – Een mallet-ensemble van C.M.V. Oranje Bolsward heeft op zaterdag 21 mei een eerste prijs met lof behaald tijdens het provinciaal solistenconcours voor slagwerkers in Buitenpost.

Dit jaar werd door de Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân (OMF) voor het eerst een speciaal solistenconcours voor slagwerkers georganiseerd. De Slach fan Fryslân, zoals het concours genoemd wordt, werd gehouden in cultuurcentrum De Wâldsang in Buitenpost. In totaal deden 16 solisten en ensembles mee aan het concours.

Het ensemble van Oranje bestond uit Marijke Djurrema, Jeffry Frikken, Ronald Oostra, Suzan Oostra, Irene Walinga, Aukje Postma en Corrie Jansen. Ze speelden het werk Tango Argentino, gecomponeerd door Joaquin Valverde. Met dit werk kwam het ensemble samen met twee solisten uit in de derde divisie. De jury, bestaande uit Henk Smit en Jan Geert Nagel, beoordeelde de uitvoering van de tango met maar liefst 90 punten (op maximaal 100 punten), waarmee het ensemble winnaar werd in de derde divisie en een eerste prijs met lof verdiende.

Alle winnaars ontvangen een uitnodiging voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap slagwerk voor solisten en kleine ensembles, dat gehouden zal worden op zaterdag 25 juni 2016 in Berlicum (Noord-Brabant).

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.