Mallet-ensemble C.M.V. Oranje Nederlands Kampioen

HEEL – Een mallet-ensemble van C.M.V. Oranje Bolsward is op zaterdag 17 juni Nederlands Kampioen geworden in de tweede divisie op het landelijk solistenconcours voor slagwerkers in Heel (Limburg).

Het ensemble van Oranje bestond uit Marijke Djurrema, Jeffry Frikken, Corrie Jansen, Ronald Oostra, Suzan Oostra, Martijn Oostra en Irene Walinga. Het ensemble kwam uit in de tweede divisie, in de sectie melodische slagwerk-ensembles. Ze speelden het werk Root Beer Rag, gecomponeerd door Billy Joel en gearrangeerd door David Steinquest​. Met hun uitvoering van dit muziekwerk behaalde het ensemble maar liefst 88 punten (op maximaal 100 punten) en daarmee werd een eerste prijs behaald en werd het ensemble Nederlands kampioen in de tweede divisie. De jury vond het optreden van het mallet-ensemble swingend en complimenteerde de leden voor hun spel.

Het mallet-ensemble van Oranje werd uitgenodigd voor het Nederlands kampioenschap voor slagwerkers omdat ze op 27 mei jongstleden deelnamen aan het provinciaal solistenconcours De Slach fan Fryslân in Drachten. Daar behaalden ze met 90 punten een eerste prijs met lof in de tweede divisie.

Aan het kampioenschap deden in totaal meer dan 150 solisten en ensembles mee, die in verschillende divisies en secties tegen elkaar streden om de titel ‘Nederlands Kampioen’. Het concours werd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO) en werd gehouden in cultureel centrum Don Bosco in Heel (Limburg).

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.