Makkummer brandweermannen Steppen toch Elfstedentocht

Door de brand op 31 december bij het rietdekkersbedrijf in Makkum was de eerste prioriteit het blussen van de brand en vergaten de brandweermannen Reinout van der Meer en  Sibo Hiemstra zich in te schrijven voor de Elfstedentocht op de step.

Want op het moment dat de mannen druk bezig waren met het blussen van de grote brand begon ook de inschrijving van de tocht der tochten op de autoped.

Toen de mannen weer terug waren op de kazerne en de brand geblust was die inschrijving gesloten en leek het erop dat de mannen pech hadden en niet mee konden doen.

Maar voorzitter Robert Witteveen laat weten dat de brandweer mannen niet hoeven te vrezen voor hun deelname. “Deze mannen zetten zich in voor de samenleving en dan zou het sneu zijn als ze daardoor de tocht moeten missen”: Aldus Witteveen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.